10. årgang

På Sports Academy Denmark tilbyder vi en fleksibelt tilrettelagt undervisning på 10. skoleår, hvor du kan forberede dig til en ungdomsuddannelse, udvikle dig som menneske og forfølge din sportslige ambition. 

Vi vil igennem undervisning, aktiviteter og forskellige oplevelser i hverdagen ruste dig til en verden i foranderlighed. Vi stiller skarpt på en kommunikations- og læringskultur der er udforskende, projektorienteret og udfordrende. Undervisningen i 10. årgang på Sports Academy Denmark er som udgangspunkt prøvefri, Der vil i stedet være afleveringer og fremlæggelser af forskellige projekter.

Vi tilrettelægger undervisningen, så den er tilpasset dig. I samarbejde med dig og din sportsklub planlægger vi undervisningen, så der bliver taget særligt hensyn til træningsbehov, kampe, stævner, turneringer og andre sportslige aktiviteter.

Fællesskab & Hjemlighed

Fællesskab er en af vores helt afgørende grundværdier.

Skolens elevhold er mangfoldigt sammensat, det gælder fx både hvor i landet du kommer fra og hvilken sport du dyrker.

For på vores efterskole, så har I også Alle én ting der samler jer og som I har til fælles – I brænder alle for jeres sport. I er alle dedikerede idrætsudøvere, der ønsker et år hvor skolen og jeres fritidsliv i øvrigt er tilrettelagt, så I kan gå all-in på jeres sport.

På efterskolen har vi en kultur hvor vi bakker hinanden op – vi er ét hold fordelt på mange sportsgrene.

Også på selve efterskolen vil der hver eneste dag blive arbejdet for, at I får et så stærkt efterskolefællesskab som du ikke troede var muligt. Vi vil gøre alt hvad vi kan – og det forventer vi også du selv gør 😉

Drømmer du om at få sportstossede venner fordelt i hele Danmark og som tænker og føler ligesom dig, så er vi den rette efterskole for dig.

Hos os mener vi det alvorligt når vi siger, at en efterskole også er et hjem.

Hele skolen er indrettet så den er et moderne og samtidig hyggeligt hjem for unge mennesker. Alle steder hvor der er aktivitet, det kunne være: Poolbordet, caféen, fitness, TV-stue (selvfølgelig med playstation), gamer-hjørnet, bordfodbold, klaveret, brætspils-caféen, bordtennisbordet, dart-hjørnet eller krea-lokalet – alle disse steder indbyder både til aktivitet & til bare at hænge ud, slappe af og være sammen.

Helt specielt, så har vi på SAD et åbent køkken som er åbent 24/7, og så er ydermere alle vores værelser udstyret med eget minikøleskab – det tror vi ikke findes på andre efterskoler. Det er kun en detalje, men mange små detaljer tilsammen gør SAD til den mest hjemlige efterskole du kan forestille dig.

Hjemlig hygge er dog ikke noget man kan bygge eller købe sig til – de vigtigste faktorer er dig og mig. Jeg er klar, hvad med dig?

Faglighed

Vi er også ambitiøse og nytænkende ift. din boglige undervisning

Vores tilgang til undervisning er valgt ud fra, hvad der er ført forskningsmæssig værdi for giver mest meningsfuld læring hos de unge mennesker.

Som den mest moderne skole med alt hvad der findes af isenkram på AV- og IT-fronten kombineret med et underviser-team som også formår at udnytte disse muligheder kan vi også på det boglige område byde på helt enestående muligheder.

I 10. årgang som vi har valgt at holde karakter- og prøvefri gives feedback i form af udførlige, konstruktive udtalelser der gør det muligt for den unge både at kunne vurdere eget standpunkt samt give helt konkrete anvisninger hvor den enkelte skal fokusere for at øge udbyttet af arbejdet.

Gennemgående redskaber i undervisningen vil være Coorperative learning & Flipped classroom som giver den bedst tænkelige udnyttelse af undervisningstiden med højest mulige elev(!)aktivitetsniveau.

Man lærer ikke når man lytter – man lærer først når man anvender sin nye viden.

FLAIRmodellen

På SAD bruger vi FLAIRmodellen som udgangspunkt for undervisningen – vi skaber et flow i legende, autentiske og respektfulde rammer:
F Flow – nærmeste udviklingszone (Vygotsky) Zonen for nærmeste udvikling
L Legende – kreative processer, sneglelæring (indledende fase), lystbetonet
A Autencitet – meningsdannende, åben skole, anvendelsesorienteret
I Innovation – innovative læringsforløb og læringsmiljøer, fremme entreprenørskabet og nysgerrigheden.
R Respekt – forpligtende fællesskab og skældud fri miljøer

Der undervises i projekter enten for sig selv eller i teams med et afsluttende årsprojekt til fremlæggelse. Det kan enten ske hvor fagene går på tværs eller inden for det enkelte fagområde!

Evaluering: På SAD arbejder vi med en formativ feedback, og evaluering efter hvert hvert projekt, efter følgende faser:
Respons, Fremadrettet vejledning, Tilbagemelding, Individuel vejledning

Der gives ikke karaktere, med den enkelte elev vil få en udtalelse med sig videre der siger meget mere end et karakter brev!

Kost & Ernæring

Uanset niveau og talent, så er en sund daglig kost fundamentet for en optimal præstationsevne. Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer af høj kvalitet og vil inspirere eleverne til at tage stilling til deres kost. Vi lægger vægt på, at mad udover sit ernæringsmæssige indhold også rummer en kulturel og social betydning.

Vi spiser derfor sammen og prioriterer bordservering til dagens varme middagsmåltid. På den måde er der plads til hyggeligt samvær omkring bordet og samtidig anerkendelse af den tid og det arbejde, der er lagt i at fremstille måltidet. I køkkenugerne kommer familiegrupperne i tæt samarbejde med hinanden og køkkenpersonalet med alle facetter af køkkenarbejdet. Fra praktisk betjening af udstyr, at bage brød, hakke løg og tage en opvask til mere teoretisk viden om madlavning, hygiejne og behandling af råvarer efter opskrift.

Køkkenkompetencer er kompetencer for livet og en vigtig del af dannelsen og det at kunne stå på egne ben. At kunne begå sig i et køkken er lige så vigtigt som at kunne mestre skolefagene. På SAD er køkkenet en obligatorisk del af efterskolen for alle elever, og vi opfatter i høj grad køkkenet som et pædagogisk madlæringsrum.

Da SADs elever samtidig deltager i klubtræning på forskellige tidspunkter er køkkenet altid åbent!

Life Skills

På Sports Academy Denmark har vi stort fokus på at skabe en sammenhængende struktur og kultur og arbejder hele vejen rundt om dig som elev.

Du vil blive en del af et fællesskab med masser af unikke efterskoleoplevelser der giver dig større indsigt i livet. Samtidig vil du lære forskellige life skills, så du bliver god til at planlægge, strukturere, koordinere og prioritere mellem de forskellige elementer i dit liv. Der vil være skemalagt timer hver dag, hvor du som elev fordyber dig i de områder.

Seneste nyt fra Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons