Odense Badminton Klub

Se folder HER
Se hjemmeside HER

Odense Badminton Klub og Sports Academy Denmark

Sports Academy Denmark har indgået et tæt og unikt samarbejde med Odense Badminton Klub.
Som atlet kan vi derfor tilbyde dig at blive en del af træningsmiljøet i Odense Badminton Klub, mens du samtidig er elev på Sports Academy Denmark.

Odense Badminton Klub
Som elev på Sports Academy Denmark vil du være en del af Odense Badminton Klub´s træningsmiljø. Der tilbydes 5 træninger pr. uge i Odense Badminton Klub´s regi. Ydermere er der mulighed for tilknytning til Elite og Talentcenter Fyn. Dette kræver dog en accept fra ETC-Fyn´s træner team og Badminton Danmark.

Du kan vælge at spille holdkampe for Odense Badminton Klub, eller også bibeholde dit netværk og kontakt til den klub du kommer fra. Vi oplever nogle gange, at det kan være en fordel, at bibeholde kontakten til ”egen” klub, hvis man er i tvivl om man vil fortsætte sin udvikling i Odense efter endt skoleophold.

Vi vægter at alle trives inden for de elitære rammer der sættes op. Vi ønsker en god tone og derfor at man i forandringsprocesserne kan håndtere både medgang og modgang. Vi er meget bevidste om, hvilke mekanismer der træder i kraft, når man flytter hjemmefra og skal til at træne i nyt og med sikkerhed anderledes træningsmiljø. Vi vægter udvikling frem for resultater.

Vi har stort fokus på udvikling af hele talentet. Her tænkes sportspsykologisk – tekniskformåen med ketcheren og benarbejde – Spilkoncepter – og ikke mindst uddannelse, så der er balance mellem sporten og karrieren uden for sporten.

Vi har som mål, at have nogle af landets bedste trænere ansat i Odense Badminton Klub. Vi har i kommende sæson koblet følgende 2 trænere på trupperne: Steen Thomsen (U15 Landstræner) og Lennart Engler (U17 Landstræner)

Vi har som mål, at udvikle spillere til Badminton Elite Center Danmark, som er det nationale center (landsholdstræningen) som ligger i Brøndby. Det har vi gode erfaringer med, følgende personer har allerede været igennem ”Made in OBK” kulturen, Mathias Boe, Julie Houmann, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard Sørensen, Frederik Søgaard og ikke mindst Viktor Axelsen.

Vi har som mål, at integrere spillerne i vores cyklus, så hurtigt som muligt. Ved interesse, vil vi have en tæt kontakt til hjemmeklubbens trænere. Da vi i starten af perioden, anser spillerne for at være til låns, inden de skal tilbage til deres miljøer igen, har vi brug for tæt samarbejde mellem Sports Academy Denmark – Odense Badminton Klub og din hjemmeklub.

Vi træner primært i Odense Badminton Hal. Hallen rummer 7 rene badmintonbaner. 2 mødelokaler der bruges til samtaler og videoanalyser. Vi har store skærme i hallen, som bruges til at vise teknik og taktik i træningen.

Vi forventer at du har spillet eller spiller i den bedste række i Danmark i din årgang. Der kan i nogle tilfælde være nogle subjektive vurderinger, der kan gøre, at vi tager spillere ind, som ikke opfylder kravet om at spille i toppen af den bedste række. Alle optagelser vil tage udgangspunkt i individuelle vurderinger. Denne vurdering vil varetages af følgende aktører:

Elite og Talentcenter Fyn, skal godkende for at deltage i centerregi. Odense Badminton Klub, skal godkende for at deltage i morgentræningen og aftentræningen i seniorregi.

Trænerne der er koblet på træningen, skal godkende at spilleren har kompetencerne til at træne med fuldt ud i systemet.